Pick your break

Pick your ski center

Terra nueva project

Τα εγκαίνια των εκθέσεων θα πραγματοποιηθούν στο εορταστικό opening night ολόκληρου του TERRA NUEVA PROJECT [ΝEA ΓH], στις 11 Φεβρουαρίου στις 20:30. Δύο ώρες αργότερα, στις 22:00, εμφανίζονται live οι MIKRO.

Μέσα από το TERRA NUEVA PROJECT [ΝEA ΓH], μια σειρά σύγχρονων δημιουργών εξετάζουν, διαπραγματεύονται και επαναπροσδιορίζουν την έννοια της Νέας, νοούμενη ως τους τόπους που ανακαλύπτονται κατά τη διαδικασία της εξερεύνησης των ορίων μεταξύ γνωστού και αγνώστου. Ταυτόχρονα, θα αποκωδικοποιήσουν το συμβολικό περιεχόμενο της έννοιας της Νέας Γης, τις αφηγήσεις δηλαδή που συνοδεύουν κάθε επέκταση των γεωγραφικά γνωστών τόπων και προβάλλουν πάνω της ένα ευρύ σώμα ελπίδων και φόβων μετατρέποντάς τους σε νέους κόσμους.

Πρόκειται για μια σειρά μύθων που εκφράζοντας την ελπίδα ότι οι νέοι κόσμοι θα είναι απαλλαγμένοι από τις ατέλειες του παλιού - με την επιφύλαξη του φόβου πως κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί - αποδεσμεύουν την έννοια της Νέας Γης από την αποκλειστικά γεωγραφική της διάσταση και την ανασυνθέτουν ως μια εν δυνάμει Ουτοπία ή Δυστοπία. Επιπλέον, σε μια διαδικασία σύνθεσης και ανατροπής του κυριολεκτικού και μεταφορικού περιεχομένου της έννοιας της Νέας Γης, αναδεικνύεται επί τω έργω η έννοιά της ως κοινωνική και πολιτική δράση. Αφορά όλα όσα δημιουργούν οι άνθρωποι στην προσπάθειά τους να αντιμετωπίσουν τις δυστοπίες που τους επιβάλλονται κάνοντας τις ελπίδες και τα όνειρά τους πραγματικότητα στον ήδη γνωστό τους κόσμο, αρνούμενοι να μεταθέσουν την διεκδίκηση ενός τελειότερου κόσμου σε μια νέα μακρινή χρονικά και χωρικά γη.

Με αφορμή τη παραπάνω θεματική 150 και πλέον καλλιτέχνες έρχονται να οπτικοποιήσουν τη δική τους “Νέα Γη”, καλύπτοντας όλο το φάσμα των τεχνών (design, ζωγραφική, γλυπτική, installation, performance, αρχιτεκτονική, φωτογραφία, μόδα, comic, multimedia, videoart, street art κ.α.).

Το TERRA NUEVA PROJECT [ΝEA ΓH] θα λάβει χώρα στον πολυχώρο TERRA PETRA σε ένα περιβάλλον με Industrial χαρακτήρα, όπου δεσπόζει το κυρίως κτήριο του σπαστήρα του λατομείου με την επιβλητική παρουσία και την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του.

Εξαντλώντας τις δυνατότητες που δίνει η λαβυρινθώδης δομή του χώρου, θα στήνονται παράλληλα, εναλλασσόμενα στον χρόνο, καλλιτεχνικά δρώμενα, ενώ ταυτόχρονα θα διοργανώνονται συναυλίες, dj sets και άλλα happenings που θα συμπληρώνουν ιδανικά τις εικαστικές δραστηριότητες.

Open Call

Με γνώμονα, τι πρεσβεύει η έννοια “Νέα Γη”, δεν θα μπορούσε παρά να υπάρξει ανοιχτό κάλεσμα σε όλους τους δημιουργικούς ανθρώπους που θα ήθελαν να συμμετάσχουν στο TERRA NUEVA PROJECT [ΝEA ΓH] και να παρουσιάσουν κι αυτοί με τη σειρά τους την οπτική τους απόδοση για τη συγκεκριμένη θεματική.

Κατηγορίες έργων: design, ζωγραφική, γλυπτική, installation, performance, αρχιτεκτονική, φωτογραφία, μόδα, comic, multimedia, videoart, street art κ.α.

(Αποστολή cv & δείγμα δουλειάς στο E-mail: submit@viralprojects.gr)
Χώροι εκθέσεων ''Level''



Στο Level 1 του πολυχώρου Terra Petra, όπου βρίσκεται το ανακαινισμένο Food Bar, συμμετέχει η ομάδα Character Synthesis με μια σειρά χαρακτήρων εμπνευσμένων από την εποχή που ζούμε και διαμορφώνουμε καθημερινά, υπό τον τίτλο "characters crisis and trust".

Συμμετέχουν: Γιάννης Μπαρδάκος, Κωνταντίνος Δέμης, Χρήστος Κωτσίνης, Κατερίνα Ξένου, Παυλός Ξενικουδάκης, Ανδρεανίδης Χαράλαμπος.

Στο Level 2, στο χώρο του Deseo Project space, οι Sereal Designers παρουσιάζουν ένα ιδιαίτερο installation, δημιουργώντας τρισδιάστατους χαρακτήρες βγαλμένους από παλιές και νέες ιστορίες και ανατρέποντας τη σχέση αθώου-σκοτεινού.

Στο Level 3, στο χώρο του Dell’ arte, τον πιο πολυεπίπεδο και λαβυρινθώδη χώρο του Terra Petra, έχουμε τις εξής συμμετοχές:

Στον εκθεσιακό χώρο “Πατάρι”, οι ΜΕDIUM:RARE παρουσιάζουν την έκθεση "Explorers", οπτικοποιώντας με μοναδικό τρόπο διάσημους εξερευνητές.

Στην ομάδα MEDIUM:RARE συμμετέχουν: Ο Δημήτρης Κανελλόπουλος, γνωστός και ως b-positive, ο Τάσος Παπαϊωάννου (one man show studio), η Πένη Ζεβόλη, ο Γιώργος Γιάκος (TwelvetimesTwo), η Ολυμπία Λιώνη(Ost2) και ο Μανώλης Αγγελάκης (tind).

Στον χώρο της σάλας, η ομάδα BEFORELIGHT, τα μέλη της οποίας έχουν καταπιαστεί με τον αρχιτεκτονικό και θεατρικό φωτισμό, εικαστικές εγκαταστάσεις και αστικά δρώμενα, αναζητώντας νέους τρόπους για να αποδώσουν τη δυναμική εμπειρία του φωτός, οραματίζεται και υλοποιεί ένα light installation ειδικά για τον συγκεκριμένο χώρο.

Στον χώρο του Μαροκινού φιλοξενείται η έκθεση φωτογραφίας του προέδρου των φωτορεπόρτερ Ελλάδος Μάριου Λώλου, με υλικό που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από το ταξίδι του στη Γάζα.

Το 2009 ο Μάριος Λώλος υπήρξε ένας από τους 3 - 4 ανθρώπους παγκοσμίως που κατάφεραν να περάσουν τη γραμμή των Ισραηλινών στρατευμάτων και να βρεθούν στη πολύπαθη και ταραγμένη για ακόμη μια φορά Γάζα, όπου και κατέγραψε με τη μηχανή του μοναδικές και συγκλονιστικές στιγμές των εκεί γεγονότων και της πραγματικότητας των Παλαιστινίων.

Η ζωή έχει την καταπληκτική ικανότητα να συνεχίζεται ακόμα κι όταν σφυροκοπείται από ανελέητους βομβαρδισμούς, ακόμα κι όταν παρακολουθείται από κατασκοπευτικά αεροπλάνα ακόμα κι όταν πυροβολείται από στρατό κατοχής. Ο φωτογράφος παρά τη φρίκη του πολέμου και του φόβου ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να χαθούν ζωές -ανάμεσα στις οποίες και η δική του- προσπαθεί να καταγράψει με θάρρος και πίστη τη συνέχεια αυτή.

15 εικόνες πρόκληση.

Στον χώρο του μπαρ ο Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, καλλιτεχνικός διευθυντής του Athens Video Art Festival (A.V.A.F), που αποτελεί το μεγαλύτερο και πιο πρωτοποριακό φεστιβάλ για τις ψηφιακές τέχνες και τα νέα μέσα στην Ελλάδα, αφιερωμένο στον σύγχρονο πολιτισμό και τις νέες τεχνολογίες, μας φέρνει πιο κοντά στην τέχνη του Video Art με μια έκθεση, ενταγμένη στο TERRA NUEVA PROJECT [ΝEA ΓH], που αποτελεί μια βιωματική εμπειρία υψηλών αισθήσεων και στην οποία συμμετέχουν 60 καλλιτέχνες από ολόκληρο τον κόσμο.

Επίσης θα υπάρξουν σημεία στον χώρο του Dell’ arte, όπου μία σειρά δημιουργώ ν καλούνται κατά την διάρκεια του TERRA NUEVA PROJECT να παρέμβουν ο καθένας με τον δικό του τρόπο. Ένας από αυτούς είναι ο Γρηγόρης Μαρκάτος, perfomer και videoartist, ο οποίος θα συμβάλει στο εγχείρημα με 2 video εγκαταστάσεις.

Σύντομα θα ανακοινωθούν οι ακριβείς μέρες και ώρες που θα λειτουργούν οι εκθέσεις, περισσότερες πληροφορίες καθώς και σχετικό υλικό.

Ώρες λειτουργίας:
Από 11/02/2011 έως 31/07/2011

Level 1: Καθημερινά 19:00–1:00

Level 2: Παρασκευή, Σάββατο 20:00–4:00

Κυριακή 17:00–4:00

Level 3: Kαθημερινά 9:00–4:00

Terra Petra
Θέατρο Πέτρας, Πετρούπολη Τηλ: +302105060694

Related