Pick your break

Pick your ski center

5 minutes with Loukas Katsenis

GT: Που βρίσκεσαι ...τώρα?

L.K:Τα τελευταία 3,5 χρόνια ζω στα Γιάννενα από όπου είναι και η καταγωγή μου. Έχω έτσι τη τύχη να βρίσκομαι πολύ κοντά σε ένα από τα καλύτερα μέρη για surf στην Ελλάδα (Πάργα- Πρέβεζα).GT:Καλοκαίρι πώς ήταν ?Με κύμα, χωρίς?

LK:χχμμμ… δυστυχώς άλλο ένα καλοκαίρι στα Γιάννενα, με πολύ δουλειά, καθόλου άδεια και καθόλου surf. Μπορεί η Πρέβεζα να είναι ένα προνομιούχο μέρος το χειμώνα, το καλοκαίρι … είναι ζήτημα αν έβγαλε κύμα 4-5 μέρες … οπότε καταλαβαίνεις… δουλειά κάθε μέρα και surf…μόνο στον υπολογιστή. Έτσι ένα ταξίδι στο εξωτερικό στην αρχή του χειμώνα είναι κάτι παραπάνω από αναγκαίο…GT:Ταξίδι που,πότε ,με ποιούς?

LK:Αρχές Οκτωβρίου μια τρελή 7μελής παρέα (4 Γκαρντάσια από Θεσσαλονίκη, η μία από Αθήνα, ένας από Χαλκίδα και εγώ) αφού αλλάξαμε 4-5 πιθανούς προορισμούς, τελικά τα ζεστά νερά του Ινδικού, η ποιότητα - συνέπεια του κύματος και τα φτηνότερα «σχετικά» εισιτήρια μας οδήγησαν στο Bali της Ινδονησίας και στη συνέχεια στη Java και συγκεκριμένα στη ζούγκλα της G-Land.


GT:Πώς ήταν?

LK:Εμπειρία… πετύχαμε 10-12 feet swell και είδαμε από πολύ κοντά απίστευτο surf …το πακέτο βέβαια ήταν ότι δεν μας επέτρεψαν τα skills μας να το surf-άρουμε και να το χαρούμε πραγματικά… Οι περισσότερες μέρες στη ζούγκλα τελείωναν κοιτώντας τα ομορφότερα ηλιοβασιλέματα που είχαμε δει στη ζωή μας, μπροστά στο reef ,με θέα απίστευτα κύματα να «βαρελιάζουν» για εκατοντάδες μέτρα, χορτασμένοι από surf, με φανταστική παρέα ,γνωρίζοντας και άλλους surfers από όλο τον κόσμο, πίνοντας παγωμένα μπυράκια…what surfing is all about… !!!!

GT:Τα μέρη σου είναι πιο crowded  τα τελευταία χρόνια?

LK:Η αλήθεια είναι πως ναι …γίνονται όλο και πιο crowded  …όχι όμως σε βαθμό που να δημιουργείται πρόβλημα… όσο και αν γκρινιάζουμε ορισμένες φορές. Πιστεύω πως αυτό συμβαίνει και στα υπόλοιπα μέρη, ως φυσικό επακόλουθο της εξέλιξης του surf . Τα σχεδόν άδεια line-up ήταν ένα προνόμιο που είχαμε όλοι μας παλιότερα, . Με την εξέλιξη/διάδοση του surf μας έχει δοθεί η δυνατότητα να γνωριστούμε άνθρωποι από όλα τα μέρη της Ελλάδας, να μαθαίνουμε να συνυπάρχουμε περισσότεροι μαζί, να ανανεωνόμαστε στο τρόπο που surf-άρουμε, να μοιραζόμαστε τη πώρωσή μας και να περνάμε απίστευτα ωραίες στιγμές εντός και εκτός θάλασσας… αξίζει λοιπόν να πάρεις λίγα λιγότερα κύματα για όλα αυτά!!!


GT: Favorite board?

LK:Τα τελευταία 3 χρόνια μου φτιάχνει σανίδια η Cohete surfboards. Έχοντας ξεκινήσει από ένα σανίδι και κάνοντας πολλές δοκιμές, αλλαγές αλλά και παρακολουθώντας τις τάσεις τόσο στα shapes, τα τεχνικά χαρακτηριστικά αλλά και τα υλικά… έχουμε φτιάξει 2 μοντέλα που πραγματικά με κάνουν να νιώθω πολύ ωραία όταν τα καβαλάω… Αυτή είναι μια διαδικασία που δεν σταματά ποτέ και έτσι το κάθε σανίδι που μου δίνει μια καινούργια προοπτική πάνω στο surf γίνεται αυτομάτως ένα από τα αγαπημένα μου. Το μόνο σίγουρο είναι πως νιώθω πολύ τυχερός που μου δίνεται η δυνατότητα να δοκιμάζω τόσα πολλά και διαφορετικά πράγματα αλλά και να συμμετέχω τόσο ενεργά στην κατασκευή των σανιδιών που καβαλάω.GT:Thanks...σε ποιούς?

LK:Στο Γιάννη Τσιούτη (cohete surfboards), που προσπαθεί οτιδήποτε σκεφτώ και ζητήσω να το δημιουργήσει για εμένα, μιλώντας μαζί μου αμέτρητες ώρες στο τηλέφωνο που σίγουρα του πρήζω τα @#χΙ&Ι@… αλλά κυρίως για όλα όσα έχουμε περάσει μαζί…Respect Γιαννάρα.Σε όλους όσους μοιραζόμαστε τα ίδια κύματα και όλες τις άλλες ευχάριστες στιγμές γύρω από το surf…Respect…ξέρετε εσείς ποιοι είστε!!!GT: future plans??

LK: Διανύουμε δυστυχώς μια πολύ σοβαρή και δύσκολη περίοδο στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή και πραγματικά τα σχέδιά μου όσον αφορά το surf δεν υπάρχουν. Εύχομαι μόνο, για όλους μας, τίποτα να μη καταφέρει να μας εμποδίσει να συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που αγαπάμε…Share The Stoke!!!Eυχαριστούμε τη Δανάη(Visions of D) για τις φωτογραφίες.

Related