Pick your break

Pick your ski center

Travel Stories With Vasilis Missas

Ταξίδι… Τι σημαίνει για σένα η λέξη;Τι εικόνες και χρώματα σου φέρνει στο μυαλό;
Το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό όταν σκέφτομαι  ένα ταξίδι είναι τα κύματα που θα συναντήσω, οι νέες εμπειρίες που με περιμένουν και οι άνθρωποι που θα γνωρίσω.  

Σε ποια μέρη έχεις ταξιδέψει για να σερφάρεις?
Τα μέρη που έχω πάει για surf είναι αρκετά!Ξεκινώντας πάντα από την δυτική και νησιωτική Ελλάδα,έχω ταξιδέψει στην Πορτογαλία ,Αγγλία ,Ισπανία ,Ιταλία ,Κανάρια νησιά,Μεξικό,Μαλδίβες και στο Μπαλί της Ινδονησίας.

Αγαπημένο αεροδρόμιο;
Όλα τα αεροδρόμια είναι ίδια πάνω κάτω αφού εξυπηρετούν έναν σκοπό.Ένα που θα ξεχώριζα είναι το αεροδρόμιο στο Ντενπασάρ (Μπαλί) που έχεις θέα τα κύματα που προσφέρει αυτό το νησί  και σε βάζει στη διάθεση να θες να οργανώσεις ένα νέο ταξίδι!

Ποιος είναι ο αγαπημένος σου προορισμός; Τι τον κάνει τόσο διαφορετικό;

To Mεξικό είναι το μέρος που έχω ξεχωρίσει μέχρι τώρα ... Ζεστό  κλίμα , θαυμαστή φύση,επικά κύματα,απίστευτο φαγητό και φιλικούς γεμάτους χαμόγελα ανθρώπους ...!

Τι θα μας πρότεινες να κάνουμε σαν επισκέπτες στον αγαπημένο σου προορισμό?
Οπουδήποτε και να φάει κάποιος στο Μέξικο το φαγητό είναι απίστευτο αλλά τα fish tacos στο ψαροχώρι της Sayulitas είναι μοναδικά! Μία μεξικάνικη μπύρα με λάιμ σε ένα από τα παραλιακά μπάρ του φημισμένου χωριού Puerto Escondido χαζεύοντας τα γιγάντια κύματα είναι must!Τέλος για τους goofy footers το αριστερό point break στη la punta είναι εγγύηση ,καθώς και για τους natural footers ,το επικό δεξί στη Barra de la cruz είναι ονειρεμένο!

Το χειρότερο ταξίδι που έκανες ποτέ;
Δεν μπορώ να χαρακτηρίσω κάποιο ταξίδι το χειρότερο γιατί πάντα κερδίζεις εμπειρίες... Στο μέρος που σίγουρα δεν θα ξαναπήγαινα για surf είναι το north Devon και γενικότερα στην Aγγλία κυρίως λόγο του κρύου και του συνωστισμού στα surf spots.

Το καλύτερο  ταξίδι που έκανες ποτέ;
Το καλύτερο ταξίδι ήταν στις Μαλδίβες με διαφορά!!.Είχαμε πάει ένα γκρουπ καλών φίλων και μέναμε σε σκάφος,κυριολεκτικά πάνω στα κύματα.Το συγκεκριμένο μέρος χαρακτηρίζεται από τα τέλεια σε σχήμα κύματα πάντα με ζεστό νερό και με ελάχιστο κόσμο!!

Αγαπημένο travel gadget;
Φορητό ηχείο μουσικής. 

Τα αντικείμενα που πότε δεν λείπουν ποτέ από τη βαλίτσα σου;
First aid kit, αντηλιακό και φωτογραφική μηχανή!

Οι αεροπορικές εταιρίες ως γνωστόν χρεώνουν αρκετά για τα surfboards…Κάποιο τρικ που εφαρμόζεις;
Αρχικά προσπαθώ να ταξιδεύω με εταιρίες που δεν χρεώνουν τις σανίδες .Σε περίπτωση που αναγκαστικά ταξιδέψω με αυτές... το πρώτο που θα προσέξω είναι το boardbag που θα πάρω μαζί μου να είναι μικρό και να χωράει ακριβώς ότι χρειάζομαι,ελπίζοντας ότι θα το χρεώσουν ως αποσκευή .Τα υπόλοιπα ίσως και– βαριά αντικείμενα τα στριμώχνω στο backpack.Συνήθως πάω τελευταία στιγμή στην ουρά των εισιτηρίων  ελπίζοντας ότι ο υπάλληλος δεν θα δώσει ιδιαίτερη βάση σε μένα και στις αποσκευές μου .Όταν έρθει η ώρα να βάλω το boardbag στη ζυγαριά συνήθως το βάζω μισό όρθιο ώστε να ακουμπάει κάπου, προκειμένου να μην φαίνεται το πραγματικό του βάρος .Φυσικά έχουν υπάρξει και φορές που τίποτα από τα παραπάνω δεν δούλεψε και χρεώθηκα υπέρβαρο!

Ποιο προορισμό θα ήθελες να δεις γραμμένο στο επόμενο εισιτήριο που θα κρατούσες;
Σίγουρα κάποιο από τα επόμενα εισιτήρια θα γράφουν Fiji ή Αυστραλία!

Travel to surf...ή surf to travel;

Θα έλεγα και τα δύο. Διότι το surf με έχει πάει σε μέρη που ίσως να μην είχα επισκεφτεί-ζήσει ποτέ. Αλλά όταν οργανώνω ένα ταξίδι γίνεται με βάση τι είδους κύματα θέλω να σερφαρω και να προπονηθώ...οπότε ο προορισμός κρίνεται με βάση τα κύματα παρά το μέρος ως προορισμός. 

Υπάρχουν κάποιοι που σε έχουν βοηθήσει/στηρίξει και θα ήθελες να ευχαριστήσεις;

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένεια μου που με στήριξε στη επιλογή του επαγγέλματός μου και τη volcom που με έχει στηρίξει τα τελευταία χρόνια παρέχοντας  ότι χρειάζομαι!

 

 

 

 

Related